Garanție

Pentru noi este într-adevăr important, ca oaspeții noștri să plece de la noi mulțumiți.

Garantăm, că în observatoarele noastre vei vedea ursul. Ne asumăm garanția și pentru faptul, că te vei simți bine la noi.

Dacă ai văzut ursul, dar nici așa nu te-ai simțit bine, nu trebuie să plătești. Singura condiție pentru aceasta este să ne spui ce nu ți-a plăcut în cursul programului. Nu ne vom supăra, din contră, îți mulțumim respectuos, că ne spui ce nu a fost în ordine. Dorim să remediem greșelile noastre. Scopul nostru ferm este să fim din ce în ce mai buni, pe zi ce trece. Apreciem în mod deosebit, dacă ne ajuți în activitatea noastră prin critică sinceră și constructivă.

Ora și locul de plecare

Ora și locul exact de plecare îl vom stabili în dimineața zilei programului prin telefon. (link cu pagina de contact)

Observatorul Băile Tușnad: Se pleacă de la gara Băile Tușnad (Hartă) cu circa trei ore înainte de apus.

Observatorul Lacul Sfânta Ana: Se pleacă de la Cabana din apropiere cu circa trei ore înainte de apus.

La Cabană se poate ajunge din trei direcții:

  1. Dinspre Lacul Sfânta Ana. La circa 9 km de lac în direcția Bixad, prin pădure, pe partea stângă a drumului este o parcare mare betonată și câteva case. (Hartă)
  2. Dinspre Bixad. La circa 6 km de la indicatorul sfârșitului de localitate, în direcția Lacului Sfânta Ana, în pădure, pe partea dreaptă a drumului este o parcare mare betonată și câteva case. (Hartă)
  3. Dinspre Grand Hotel Bálványos. La circa 4 km de la hotel în direcția Bixad, prin pădure, pe partea stângă a drumului este o parcare mare betonată și câteva case. (Hartă) Atenție! La intersecția aflată la 1,8 km de Hotel NU se va vira în direcția Lacul Sfânta Ana, ci se va continua pe drumul de pe stânga către Bixad. Cabana se află la 2,2 km de la această intersecție.

Avem două puncte de observare apropiate, dar în locuri diferite. Mai mulți factori pot influența în care observator ducem oaspeții noștri. De exemplu mișcarea animalelor sălbatice în ziua precedentă, mărimea grupului, eventuale lucrări forestiere în apropierea unuia din observatoare. Întotdeauna alegem pe baza celor mai bune cunoștințe și experiențe observatorul la care oaspeții noștri pot conta pe cea mai mare aventură.

Acces

Observatorul Băile Tușnad

Punctul de plecare este de obicei din fața gării Băile Tușnad (Hartă). În funcție de numărul de persoane din grup și vreme accesul la observator se asigură cu o mașină de teren sau cu o căruță populară tradițională. Căruța așteaptă oaspeții pe cărarea de munte aflată la 500 metri de gară. Această distanță o parcurgem de obicei pe jos. După o călătorie de circa jumătate de oră cu căruța, continuăm drumul spre observator cu o plimbare de 300 metri. În cazul utilizării mașinii de teren, numai ultimii 300 de metri îi parcurgem pe jos. Această plimbare se va face în liniște, ordonat, în șir indian, după ghid.

Observatorul Lacul Sfânta Ana

Punctul de plecare este de obicei de la Cabana din apropiere. De la mașini ne plimbăm pe o cărare forestieră cu pantă ușoară de 400 metri. Această plimbare se va face în liniște, ordonat, în șir indian, după ghid.

Siguranță

Ghizii cunosc foarte bine comportamentul urșilor și au în dotare spray anti-urs. Dacă se dorește putem asigura și personal înarmat.

Îmbrăcăminte

Este indicată o îmbrăcăminte de drumeție, adecvată pentru vreme și o plimbare ușoară prin pădure de câteva sute de metri. Dacă este posibil hanoracul să fie de culoare închisă pentru a mări eficiența geamului unidirecțional din observator. Este bine să ne pregătim pentru eventuale ploi cu o umbrelă sau o geacă. Pentru un succes mai sigur, se va evita folosirea parfumurilor cu miros intensiv.

Puncte de observare

Din observatoarele noastre închise, sigure, realizate în acest scop se pot observa urșii în mediul lor natural în mod confortabil și pe timp ploios. Mai multe despre punctele de observare

Alimentația

Este interzisă aducerea de alimente în punctele de observare. Este indicată în schimb aducerea lichidelor.

Limită de vârstă

Se poate întâmpla ca timp de mai multe ore să fim nevoiți să stăm în liniște. Acest lucru nu este agreat de toți copiii. Din acest motiv nu recomandăm participarea copiilor sub 7 ani.

Utilizarea telefonului

La începerea expediției vă rugăm să comutați telefoanele în modul avion, fără sonor, luminozitatea ecranului să fie la minim și blițul să fie oprit. Sunetul telefonului, lumina ecranului, declanșarea blițului poate speria animalele din fața punctului de observare.

Fotografiere

Din punctele noastre de observare se pot face fotografii și se poate filma. Fotografiile și înregistrările video realizate aici pot fi utilizate liber. Este interzisă folosirea blițului. Mulți nu știu și poate nici nu au observat până acum, că în afară de bliț sunt și alte lumini care se aprind pe aparatele foto, cum ar fi lumina de autofocus sau cea de anti-ochi roșii, care de asemenea sperie animalele. Aceste lumini nu funcționează mereu, dacă condițiile de iluminat sunt bune, dar în condiții mai proaste se activează automat. Aceste funcții pot fi dezactivate din meniul aparatelor foto. Vă rugăm să verificați și să dezactivați aceste funcții înainte de începerea expediției. Chiar și o mică licărire poate speria urșii din fața observatorului, stricând astfel distracția proprie și a celorlalți.

La observator

Cu cât este mai liniște în observator, cu atât mai multe animale pot fi văzute. Nu trebuie să ne apropiem de mai mult de 30 cm de geam, deoarece sub această distanță se vede telefonul, fața etc. Dacă vine ursul și tu nu-l vezi, nu te ridica! Faci zgomot cu mișcarea ta și ursul fuge. Observatoarele noastre sunt proiectate astfel încât toată lumea va vedea ursul, dar poate mai târziu cu câteva secunde.

Însoțitorul

Dispunem de mai multe puncte de observare, deci persoana însoțitorului grupului nu este mereu aceeaşi persoană la observatoare.

Colaborare

Rugăm să se prezinte numai persoane care își asumă cele de mai sus, pentru ca fiecare vizitator să beneficieze de o experiență unică în colaborare cu ceilalți.

Referințe

În blogurile de referință găsești datele de contact ale clienților noștri, care îți vor împărtăși cu plăcere, chiar și față în față, experiențele avute la noi.

Popularizare

Vă rugăm respectuos să distribuiți fotografiile făcute în punctele noastre de observare în mediile sociale, iar experiențele avute aici să le împărtășiți și prietenilor.

Pe pagina noastră web există o Carte de oaspeți. Am fi bucuroși dacă ați împărtăși cu noi și cu alții experiențele avute. Apreciem în mod deosebit și însemnările critice. Dorim să remediem eventualele noastre greșeli, ca să putem asigura pe zi ce trece servicii din ce în ce mai bune.

Ajutați-ne, ca această minunată ființă să contribuie la popularizarea Ținutului Secuiesc și să nu fie știri despre acest animal numai atunci când strânge gunoiul din tomberoane sau atacă animale domestice.

REZERVARE

Se poate renunţa oricând la rezervare

RELAŢII

Hermány István
(română, magyar, english)
RO: +40 745 597 272
info@observatordeursi.ro
János Szín

Baciul urşilor (english, magyar)
HU: +36 30 967 8888
RO: +40 742 678 888
jani@medveles.hu